Vandra i Värmland

Från stadsnära vandring till vildmark
Vardagsrum risberg herrgård

Från herrgårdsmiljö till vildmark

 Njut av den värmländska naturen och bo på Risberg Herrgård med anor från 1500-talet.
Här bor du i egen flygel med stora härliga sovrum i herrgårdsstil och med gemensam dusch, toalett och kök där du lagar din egen mat. Herrgården ligger vackert belägen vid Rådasjön. Här kan du på kvällen njuta av solnedgången och kanske grilla över öppen eld och planera nästa dags äventyr.
Med över 200 km leder finns i Hagfors kommun mycket natur och vildmark att upptäcka. Här finns varierade leder med allt från vildmark till stadsnära leder. Du väljer själv vilken typ och omfattning av vandring som passar just dig.

 

Från vildmark till Ninni Schulman 

 I närområdet finns många leder att välja på – här kommer ett axplock:

Fräkensjömyren  – en vandring i riktig vildmark genom skog, över våtmark och förbi tjärnar.

Brattfallet/Halgåleden  – ett av Värmlands högsta vattenfall och med en kvalitetsmärkt värmlandsled. Längs leden finns information som berättar om områdets långa geologiska historia.

Åsenslingan  – denna led tar dig från Hagfors centrum genom vacker natur i Örbäckens dal och på Manens rullstensås upp till 426 m höjd över havet, till Värmullsåsens topp.

Svartåleden Brattforsheden – Leden har sin början nordligast i naturvårdsområdet Brattforsheden och förbinder sjöarna Grässjön och Alstern. Brattforsheden rymmer många geologiskt intressanta områden, med dödisgropar, åsar, raviner och dyner.

Vandra i Ninni Schulmans fotspår – Ninni är författare och hennes deckare om journalisten Magdalena Hansson som utspelas i Hagfors kommun älskas av läsarna och hyllas av kritikerna. Gör en stadsvandring och få möjligheten att själv uppleva böckernas platser i verkligheten.

Vill du uppleva andra områden i Värmland så finns många kvalitetssäkrade vandringsleder. Läs mer här: www.varmlandsleder.se

I Sverige har vi tillgång till naturen enligt Allemansrätten, men det är ändå viktigt att du som besökare vårdar och värnar om naturen. Du kan läsa mer om Allemansrätten på www.naturvardsverket.se/allemansratten

 

Vandring_brattforsheden
risberg herrgård

Paketpriser

2-dagarspaket
2885 SEK för 1-3 personer
3885 SEK för 4-6 personer

3-dagars paket
3885 SEK för 1-3 personer
4885 SEK för 4-6 personer

4-dagars paket
4885 SEK för 1-3 personer
5885 SEK för 4-6 personer

I priset ingår:
– övernattning i dubbelrum i egen flygel 
– karta över vandringsleder
– vandringsguiden ”Ninni Schulmans Hagfors”
– sänglinne och handduk
– slutstädning

OBS! Du bor i egen flygel med tre dubbelrum, dusch och wc, fullt utrustat kök och gemensamhetsutrymmen.

Incheckning från kl 15.00 och utcheckning senast kl 11.00

För bokning kontakta christina@risbergherrgard.se