Fiska i Värmland

Välkommen till ett gäddfiske i världsklass.
Vandring_brattforsheden

Fiske i världsklass

Här i norra Värmland finns svensk vildmark och sjöar i överflöd. Vatten av skilda karaktär skapar både utmaningar och möjligheter för sportfiskare. Få områden i Sverige erbjuder så stora chanser att lyckas fånga en storgädda. Lägg därtill ett högklassigt gös- och abborrfiske – variationen är stor och spännande!
Djupa klarvattensjöar med karga strandlinjer, grunda näringsrika vatten och nästintill bortglömda skogsvatten borgar för en fiskeupplevelse utöver det vanliga.
Här fiskar man med framgång under både vår, sommar och höst och vattnen bjuder på ett mångfacetterat fiske där man ibland får söka fisken landnära och grunt, medan grynn- och djupkantfisket då och då kan vara rätt väg för att finna de största exemplaren. 

På rimligt avstånd från herrgården når du flertalet vatten som ingår i ett heltäckande kommunfiskekort för Hagfors kommun. (Gäller dock inte trollingfiske) Du kan lätt anpassa fisket efter rådande väder och vind. De angivna båtramperna fungerar bra för båtar upp till medelstor sportfiskeklass. Längre bilresor och båttransporter krävs inte. Mer tid till fiske – mindre båtåkande!

Policy och regler kring fiske

Vattnen i Hagfors kommun erbjuder en fantastisk möjlighet för sportfiskare, men resursen ska nyttjas ansvarsfullt. Vi utgår ifrån att du som gäst hos oss idkar ett selektivt fiske, vilket betyder att du återutsätter merparten av din fångst. Skulle du vilja behålla en matfisk så går det naturligtvis bra, men tänk på att inte ta fiskar i varken det större eller mindre spannet, ta matfisk enligt fönsteruttagprincip.

Respektera reglerna i sjöarna och var uppmärksam på att det finns förbudstider och fredningsområden i vissa av vattnen. För att kunna återutsätta fisk på ett så skonsamt sätt som möjligt rekommenderar vi att ni använder gummerad, knutlös håv samt avkrokningsmatta. Väg eller mät inte i onödan – kroka av fisken vid båtkanten om möjligt. Vill man fotografera och väga sin fångst så görs detta så snabbt som möjligt. Väg alltid i vågsäck/vågpåse! Allmänt båtvett gäller oavsett båtens motorstorlek.
Här hittar du information om de olika fiskevattnen i Hagfors kommun.

Övrig information:
– Din båt kan förvaras på trailer precis utanför boendet.
– Förlängningssladd finns för att kunna ladda batterier i båtarna.
– Bensinstationer finns i närheten.
– Info om sjöar och fiskekort finns vid incheckning.
– Man bor i egen flygel med tre dubbelrum, dusch och wc, fullt utrustat kök och gemensamhetsutrymmen.
– Incheckning sker från kl 15.00 och utcheckning gäller senast kl 11.00

 

Vandring_brattforsheden

Priser
2-dagarspaket
2885 SEK för 1-3 personer
3885 SEK för 4-6 personer

3-dagars paket
3885 SEK för 1-3 personer
4885 SEK för 4-6 personer

4-dagars paket
4885 SEK för 1-3 personer
5885 SEK för 4-6 personer

I priset ingår:
– övernattning i dubbelrum i egen flygel.
– karta över fiskevattnen i Hagfors kommun
– sänglinne och handduk
– slutstädning

Priser kommunfiskekortet

Detta paket gäller med reservation för eventuella prisändringar.

 

För bokning kontakta christina@risbergherrgard.se