Cykla i Värmland

Upplev värmländsk natur och kultur på cykel
Vandring_brattforsheden

Upplev värmländsk natur och kultur på cykel

Njut av den värmländska naturen och bo på Risberg Herrgård med anor från 1500-talet.

Här bor du i egen flygel med stora härliga sovrum i herrgårdsstil och med gemensam dusch, toalett och kök där du lagar din egen mat. Herrgården ligger vackert belägen vid Rådasjön dit du på kvällen kan gå och njuta av solnedgången och kanske grilla över öppen eld och planera nästa dags äventyr.
Endast någon kilometer från herrgården startar cykellederna Klarälvsbanan och Klarälvsleden som tar dig genom hela Värmland från Vänern i söder till vildmarken i norr.

Klarälvsbanan är 90 kilometer bilfri asfalt från Uddeholm till Karlstad. Det är den gamla NKlJ-banan som är omgjord till en cykelled. Längs leden finns flera möjligheter till fika och äta mat om du inte har din egen fikakorg med.

Klarälvsleden är en 120 kilometer cykelled längs gamla landsvägar och tillkörda grusvägar med utsikt över den vindlande Klarälven och med vildmarken som granne på färden. Längs leden finns flera möjligheter att fika och äta mat, som t ex Sun Dance Ranch och Restaurang Lilla Björn i Ekshärad, om du inte har egen fikakorg med. Du passerar även några sevärdheter såsom Kroppheden – en av få kända avrättningsplatser i länet samt Brattfallet – ett av Värmlands högsta vattenfall.

Rådasjön Runt – Rådasjön är en av de största sjöarna i Hagfors kommun och ingår i ett sjösystem med tre sjöar. Leden är 32 kilometer och går från herrgården och till viss del på gamla landsvägar. På vägen passerar du badplatser och du kan fika på flera olika ställen eller ha med din egen fikakorg.

2 sjöar runt (Rådasjön och Lidsjön) – Rådasjön är en av de största sjöarna i Hagfors kommun och ingår i ett sjösystem med tre sjöar; Rådasjön, Lidsjön och Grässjön. Denna led är 42 kilometer och går runt två av dessa sjöar på landsvägar och du passerar badplatser, glasscafé, rastplatser och sevärdheter såsom Hyttdalen i Sunnemo  och Gubbkroken.  Har du tur är  Lidgården öppen. En gammal skola som gjorts om till en inredningsbutik av stora mått!  Missa inte att stanna till och låt dig inspireras! 

Vill du ha mer cykeläventyr så finns det givetvis fler leder i regionen att välja på: Titta gärna på
www.bikingtorsby.se

I Sverige har vi tillgång till naturen enligt Allemansrätten men det är ändå viktigt att du som besökare vårdar och värnar om naturen. Du kan läsa mer om allemansrätten på www.naturvardsverket.se/allemansratten

 

Priser

 

2-dagarspaket

2885 SEK för 1-3 personer

3885 SEK för 4-6 personer

3-dagars paket
3885 SEK för 1-3 personer
4885 SEK för 4-6 personer

4-dagars paket
4885 SEK för 1-3 personer
5885 SEK för 4-6 personer

I priset ingår:
– övernattning i dubbelrum i egen flygel.
– karta över cykellederna
– sänglinne och handduk
– slutstädning

OBS! Man bor i egen flygel med tre dubbelrum, dusch och wc, fullt utrustat kök och gemensamhetsutrymmen.
Incheckning från kl 15.00 och utcheckning senast kl 11.00

Med reservation för eventuella ändringar.

För bokning kontakta christina@risbergherrgard.se

 

Risberg herrgård